» » Міфи та правда про алкоголізм


Календарь новостей

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Обмен ссылками

Міфи та правда про алкоголізм

11.12.22, посмотрело: 491

алкоголичка 

Існує багато різних думок стосовно алкоголізму. Чи дієве лікування? Та і взагалі чи хвороба це, щоб її лікувати? Давайте розберемося в цьому питанні: де правда, а де міф?

Міф номер один. Алкоголізм невиліковна хвороба

Треба розуміти, які конкретні цілі ставляться при лікуванні алкоголізму. Зробити нервову систему алкоголіка такою самою, як до першої чарки чи зробити так, щоб людина не пила?

Багато людей, які мають проблеми з алкоголем, не зізнаються собі в наявності залежності до останнього часу, і припинити зловживання алкоголем самостійно їм стає складно.

Тож, повернути нервову систему алкоголіка, дійсно неможливо, адже незворотні зміни в мозку під дією алкоголю вже відбулися, і жодному лікуванню вони не піддадуться. А ось друге цілком реальне: сучасні методи лікування дозволяють домогтися не тільки тривалий час утримуватися від алкоголю, а й абсолютно повноцінного і тверезого життя на багато десятиліть. Тож, реабілітація після вживання алкоголю може змінити життя алкоголіка.

Міф номер два. Лікувати можна лише побутових алкоголіків – якщо людина спилася, їй неможливо допомогти

Терапевтичне лікування алкоголізму можна розпочинати у будь-який час. Але при цьому не можна недооцінювати стадію захворювання. Адже навіть невелике зловживання алкоголем може дуже швидко перетворитися на серйозну проблему.

Алкоголізм лікується на будь-якій стадії. Однак, чим складніша ситуація, тим більше часу та сил йде на лікування. Трапляються випадки, коли алкоголіки з багаторічним стажем, які втратили практично все в житті, ставали абсолютно непитущими. Такі люди починають дуже цінувати своє нове життя. І нерідко алкоголізм на початковій стадії розвивався так, що не можна було допомогти навіть людині, яка усвідомлювала свою проблему. Алкоголізм — це серйозна хвороба, незалежно від її стадії.

Міф номер три. Алкоголізм лікується лише медикаментозним шляхом

Алкоголізм потребує лише комплексного підходу — поєднання психотерапевтичних методів та медикаментозного лікування. Це захворювання погано піддається лікуванню тому, що алкоголік себе не вважає хворим і лікуватися не хоче. Самостійно знайти мотивацію для лікування алкоголізму дуже складно. Щоб людина змогла визнати себе хворою на алкоголізм, потрібна тривала і ретельна робота психотерапевта, допомога близьких або груп підтримки. І тільки коли алкоголіку допомагають усвідомити свою проблему і він справді хоче розпочати вилікування, медикаменти працюють та приносять користь.

Міф номер чотири. Алкоголізм можна вилікувати навіюванням чи гіпнозом

Якщо алкоголік добре піддається гіпнозу, цей метод можна включити до комплексу психотерапевтичних заходів. Але таких людей серед хворих дуже мало. Так, Зігмунд Фрейд вважав, що їх не більше семи відсотків. Тому робити ставку тільки на такий спосіб лікування не варто.

Міф номер п'ять. Алкоголіку треба дати отруїтися, щоб він потрапив до лікарні та злякався

Люди, які сильно зловживають, регулярно напиваються до отруєння, потрапляють до лікарні, але пити після цього не припиняють. Хтось так ніколи й не усвідомлює, що він уже залежить від спиртного, і загине від пияцтва. Людина починає усвідомлювати свої проблеми з алкоголем під впливом різних чинників. Для кожного привід усвідомити свою залежність від алкоголю свій, і якщо він з'явився, лікування буде ефективним.

Міф номер шість: Алкоголізм можна вилікувати без відома хворого

Таких ліків не існує, адже лікування алкоголізму — процес комплексний, який потребує не лише медикаментозного лікування, а й психотерапевтичної допомоги. Людині допомагають знайти мотивацію для боротьби з потягом до алкоголю, підтримують у найважчі періоди лікування та вчать жити з новими можливостями та деякими обмеженнями.

Міф номер сім: відмова від алкоголю для колишнього алкоголіка стає причиною вічної депресії

Депресія виникає і після запоїв. У багатьох людей на початкових етапах лікування алкоголізму справді з'являються депресивні симптоми. Фахівці – наркологи, психіатри та психологи – успішно коригують цей стан або лікарськими засобами, або за допомогою психотерапії: індивідуального консультування, групової психотерапії чи груп взаємодопомоги. Коли людина повертається до нормального життя і починає отримувати задоволення від тверезого життя, то депресія обов'язково проходить. Тоді у неї покращується фізичний стан: нормалізується сон, стабілізується тиск. Крім того, з'являється додатковий вільний час, як наслідок – зменшення фінансових витрат як на «розваги», так і на усунення їх наслідків. Знижується кількість стресових ситуацій, пов'язаних з алкоголем та поліпшуються відносини з близькими.

Міф номер вісім: кодування – це обман

Метод кодування від алкоголізму має цілком реальну наукову основу. Це варіант гострої емоційно-стресової психотерапії. У багатьох пацієнтів цей метод спрацьовує. Будь-які методи лікування, які відповідають рамкам рекомендацій ВООЗ, — це правда, а все інше — міфи.

Ефективне лікування алкоголізму у реабілітаційному центрі МАА

Тож після розвіювання існуючих міфів ви зрозуміли, що без допомоги кваліфікованих фахівців боротися з таким захворюванням, як алкоголізм дуже складно. У будь-якому випадку методи лікування хвороби повинен обирати фахівець після особистого обстеження хворого.

Міжнародна Антинаркотична Асоціація має досвідчених спеціалістів, які використовують сучасні методи лікування від алкогольної залежності. Наші пацієнти отримують не тільки лікування, а і психологічну та соціальну реабілітацію. У наших реабілітаційних центрах створені комфортні умови для лікування хворих, відновлення їхнього фізичного та психічного стану.

Ми створили філіали у різних містах України та надаємо кваліфіковану допомогу:

Перелік філіалів весь час збільшується – слідкуйте за нашим головним сайтом.

Реабілітаційний центр МАА – це не тільки комфортні умови для лікування, а і експертні фахівці: наркологи, психологи та психотерапевти, які допоможуть подолати алкоголізм та розпочати нове щасливе життя. Варто почати з першого кроку – зателефонуйте нам за телефоном, який знайдете на сайті.




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Категория: Последние МедНовости






Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Вопрос:
Результат умножения чисел 23 х 4
Ответ:*
Введите два слова, показанных на изображении: *