» » Причини появи прищів у немовлят

Узко-специализированная часть сайта (Orthodox.od.ua) состоит только из ответов на вопросы, которые задают пациенты на приеме.


Календарь новостей

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Обмен ссылками

Заказать трансфер Уфа
автобусы, украшения- аренда. Свадьба, трансфер
albatros.rent

Причини появи прищів у немовлят

01.06.20, посмотрело: 3 475

Багато хто впевнений, що акне буває тільки у підлітків в період статевого дозрівання або у людей старшого віку через гормональні збої, погане харчування або стреси. Насправді прищі на обличчі можуть з'являтися навіть у немовлят. Якщо подивитися на фото, висипання виглядають як акне у більш старших дітей.



Прищики у немовлят на обличчі можуть з'являтися з різних причин. Для батьків це серйозний сигнал для того, щоб розібратися в тому, чому у дитини з'являються висипання. Адже найчастіше це пов'язано з внутрішніми проблемами в організмі малюка.

Чому з'являються прищі на обличчі у немовлят?

Якщо Ви помітили, що у Вашої дитини на обличчі з'явилися висипання, необхідно звернутися до лікаря за консультацією. Діагностувати самостійно акне у малюків досить складно в силу того, що симптоми дуже схожі на багато інших шкірних захворювань, як алергічний або атопічний дерматит. Саме тому і потрібна допомога фахівця.

Багато хто впевнений, що прищики на обличчі новонародженої дитини пов'язані з поганою гігієною. Але це далеко не так. Акне з'являється з багатьох внутрішніх і зовнішніх причин, до яких відносяться такі популярні моменти:

  • гормональні збої через зростання і розвиток малюка;
  • отримання дитиною гормонів матері разом з молоком;
  • трапляється так, що сальні залози закупорюються, утворюється велика кількість себума;
  • акне може бути пов'язано і з грибними, дріжджовими та іншими мікроорганізмами, які з тих чи інших причин потрапили на шкіру. Більш того, на нашій дермі є багато різних мікроорганізмів, які можуть почати стрімко розвиватися і розмножуватися при певних сприятливих умовах для себе.

У немовлят акне не вважається інфекційним. Більш того, його навіть захворюванням назвати складно. Найчастіше прищі з'являються через зростання і розвиток малюка, тому що в його організмі відбувається безліч різних процесів. Також це пов'язано з тим, що немовлята тільки пристосовуються до життя в новому для них середовищі.

Прищі зазвичай з'являються приблизно в 3-6 місяців. Причиною також може бути вироблення залозами великої кількості андрогенів.

Дуже важливо визначити причину таких висипань. Адже симптоматика схожа і з грибковими, вірусними і інфекційними хворобами. Лікар після огляду призначить різні аналізи і лікування.

Як лікувати прищі у дітей?

Якщо висипання не пов'язані з хвороботворними мікроорганізмами, тоді вони не лікуються. Вся справа в тому, що дитина буде дорослішати, її організм адаптується до навколишнього середовища, налагодиться робота всіх внутрішніх органів, і тоді прищі пройдуть самостійно.

Ні в якому разі не можна видавлювати прищі, припікати їх засобами зі спиртом, мазати жирним, щільним кремом. Все це призведе до того, що висипання будуть ще більше поширюватися, стануть болючими. До того ж після них можуть залишитися шрами.

А тому батьки повинні приділити увагу гігієні свого малюка. Для цього використовуються м'які дитячі засоби для купання, які не будуть пересушувати шкіру. Якщо буде потрібно більш серйозне лікування, його Вам призначить Ваш лікар.




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Категория: Полезно знать






Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Вопрос:
Решите пример: 6 - 1 (ответ прописью)
Ответ:*
Введите два слова, показанных на изображении: *